• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Учні початкових класів гімназії імені Тараса Шевченка у навчатимуться, граючись у LEGO

Учні початкових класів гімназії імені Тараса Шевченка у навчатимуться, граючись у LEGO

2017-07-10

/Files/images/novini/shevchenko/9.jpg

Вчителі молодших класів комунального закладу „Навчально-виховне об’єднання „Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад школа І ступеня „Гармонія” – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання „Контакт” Кіровоградської міської ради Кіровоградської області” взяли участь у тренінгу з використання навчальних матеріалів LEGO education у шкільній програмі.

Освітяни ознайомились із теоретичною частиною програми та приступили до опанування практики — складання різноманітних фігур за допомогою спеціального конструкторного набору LEGO.

Ідею використання конструктора на уроках математики у 1-2 класах запропонувала директор гімназії Галина Война після участі у LEGO фестивалі у Києві. Саме там вона познайомились із офіційними представниками LEGO education в Україні та дізналася про новітню навчальну програму для всіх шкільних предметів із використанням відомого у всьому світі конструктора.

- Минулого року ми поінформували батьків про те, що є така програма, за допомогою якої їхнім дітям буде простіше та цікавіше навчатися, - розповіла директор гімназії. - Батьки підтримали нашу ініціативу та закупили у класи навчальні набори. Коштує один такий набір близько 2 тисяч гривень, тому закупали по одному на парту. Після того, як вчителі пройшли навчання у Києві, у програму гімназії для початкових класів було запроваджено використання на уроках математики навчальних матеріалів LEGO education.

Для кожної теми з математики є спеціально розроблене завдання, яке складається з кількох частин, починаючи від простого і закінчуючи найскладнішим. Крім практичного, дітям також пропонується виконати творче завдання, після виконання якого кожен учень може оцінити свою роботу — наскільки легко йому було працювати.

За словами директора, використовуючи такі завдання, легше оцінювати учнів, оскільки відразу видно результат. Крім того, виконуючи завдання за допомогою навчальних матеріалів LEGO education, у дітей розвивається конструкторське мислення, дрібна моторика, слуховий і зоровий аналізатор, а це все працює для активного запам’ятовування, що вкрай важливо для успішного складання ЗНО.

Кiлькiсть переглядiв: 915