• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Стратегія фірми-2018»: нові звершення і вихід на міжнародний рівень

«Стратегія фірми-2018»: нові звершення і вихід на міжнародний рівень

2018-04-25

/Files/images/novini/2017_novini_/strategya_frmi_/SF_13.JPG

V-й Всеукраїнській бізнес-турнір «Стратегія фірми-2018», який щорічно проводить Компанія інтелектуальних технологій (КІНТ) за підтримки Міністерства освіти і науки, завершився 20 квітня 2018 р. Цього року він зібрав 3057 представників не лише з усіх регіонів України, а й з Польщі, Литви, Латвії, Естонії, США. Учасниками турніру стали учні, студенти, вчителі та викладачі вищих навчальних закладів з 420 міст, 129 смт, 307 сіл України, представляючи більше ніж 1300 навчальних закладів, в тому числі провідні університети країни.

Навіть загострення на лінії фронту на Сході України не завадила українській молоді робити перші кроки до успіху в підприємництві. Найбільш активними стали учасники Донецької області, зокрема до фіналу Учнівської ліги успішно дійшли четверо школярів з Маріуполя, Бахмута (Донецька область) та Сєверодонецька (Луганська область). Високу активність вже традиційно проявили учні, студенти, педагоги, сім’ї Кропивницького, Києва, Львова, Тернополя, Вінниці, Кривого Рогу, а також Полтавської, Київської, Тернопільської, Дніпропетровської, Львівської, Черкаської, Харківської областей.

Інтерактивні змагання з управління віртуальними компаніями відбулися у чотирьох лігах: Учнівська, Студентська, Сімейна для команд у складі батьків і дітей та Ліга наставників для вчителів і викладачів вищих навчальних закладів. Кожна з них відкрила нові обдарування, допомогла дітям і дорослим спробувати себе в ролі керівника виробничого підприємства в умовах реалістичного ринку.Учасники змогли розвинути власні економічні, управлінські та підприємницькі компетентності.

Під час підготовки до 5-го Всеукраїнського бізнес - турніру фахівцями КІНТ були проведені тренінги для вчителів, директорів і заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів, методистів у 22 містах, в яких прийняло участь 990 осіб, в тому числі 364 директорів і заступників директорів закладів, 72 методистів, 535 вчителів.

Середовищем бізнес-турніру стала потужна вітчизняна бізнес-симуляція ViAL+, яка реалістично моделює структуру виробничого підприємства, умови ринку й вітчизняної економіки. Протягом двох місяців учасники змагалися дистанційно, онлайн, а 18–19 квітня зібралися на очний фінал у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді. Їхнім завданням булоналагодити виробництво, вивести підприємство в лідери за прибутками, зайнятипровідні позиції на ринку. Конкурентами при цьому виступали компанії інших учасників турніру.

«Учасники отримали неоцінений досвід: уміння планувати й розраховувати стратегічні кроки, формувати команду, приймати рішення, отримувати стабільний прибуток, просувати власний бренд, конкурувати, працювати в умовах кризи», — розповів координатор турніру,генеральний директор Компанії інтелектуальних технологій, доцент кафедри стратегії підприємств Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана (КНЕУ) Віталій Паздрій.

Підведення підсумків відбулося в залі засідань Вченої ради КНЕУ, де учасники фіналу отримали вітання від Міністра молоді і спорту України І. Жданова, Заступника Міністра освіти і науки П. Хобзея.

Фіналісти і переможці отримали цінні призи й подарунки від генерального спонсора — METRO Cash&Carry.

Вітаючи фіналістів, ректор КНЕУ, професор Дмитро Лук′яненко констатував: «Бізнес-турнір неперевершений захід у формуванні сучасного економічного мислення. А усі учасники молодці! Саме ви зробите нашу державу країною номер один у світі, і в цьому не має сумнівів».

Із цим важко посперечатися, адже Бізнес-турнір «Стратегія фірми» формує бізнес-еліту, еліту сучасних управлінців і економістів, від якої залежить майбутнє української держави.

Кiлькiсть переглядiв: 968